Η πρώτη πτήση στον πλανήτη Άρη | Διαστημικά Νέα (#7)

  προβολές 134,299

Astronio

Πριν 19 ημέρες

Η 19η Απριλίου 2021 θα καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας ως η ημέρα που το ανθρώπινο είδος πέτυχε την πρώτη πτήση μηχανοκίνητου οχήματος σε έναν άλλον πλανήτη! Το μικρό ελικόπτερο Ingenuity κατάφερε να πετάξει σε ύψος 3 μέτρων από το έδαφος του Άρη στην πρώτη δοκιμαστική του πτήση. Με αφορμή αυτή τη μεγάλη επιτυχία, στο επεισόδιο αυτό γνωρίζουμε την αποστολή Mars 2020, το ρόβερ Perseverance και το μικρό ελικόπτερο Ingenuity.
►Astronio στα social media:
Instagram: _astronio_
Facebook: AstronioGRdron
Twitter: _Astronio_
►Εάν θεωρείτε ότι το κανάλι Astronio είναι αξιόλογο μπορείτε να το υποστηρίξετε: grdron.info/desk/YhH65nE2M8rGwMWvAlVu2A.htmljoin
►Δείτε επίσης:
1. Δεδομένης της απόστασης του Άρη από τον πλανήτη μας κατά την ώρα της προσεδάφισης, τα σήματα απαιτούσαν 11 λεπτά για να φτάσουν στη Γη, ενώ η διαδικασία προσεδάφισης κράτησε μόνο 7 λεπτά. Επομένως, όταν έφτασε στη Γη το σήμα που έδειχνε ότι ξεκινούσε η είσοδος του Perseverance στην αρειανή ατμόσφαιρα, η διαδικασία της προσεδάφισης στην πραγματικότητα είχε ήδη ολοκληρωθεί.
2. Αναλογιστείτε το εξής: ο άνθρωπος υπάρχει περίπου 100.000-200.000 χρόνια, αλλά, μέσα στα τελευταία 118 χρόνια μόνο, κατάφερε να πραγματοποιήσει ελεγχόμενη μηχανοκίνητη πτήση σε δύο πλανήτες.
3. Γνωρίστε τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας:
mars.nasa.gov/technology/helicopter/#People-Profiles
4. Η ιστοσελίδα της NASA για το ρόβερ Perseverance και την αποστολή Mars 2020:
mars.nasa.gov/mars2020/
5. Η ιστοσελίδα της NASA για το ελικόπτερο Ingenuity: mars.nasa.gov/technology/helicopter/
6. Όπως ανέφερε ο αρχιμηχανικός του Ingenuity, είναι πιθανό η τεχνολογία που αναπτύχθηκε να αξιοποιηθεί σε πτήσεις στον πλανήτη μας, και ειδικά σε υψόμετρα όπου αδυνατούν να πετάξουν τα συμβατικά ελικόπτερα.
7. Οι αρειανές βάσεις είτε θα βρίσκονται στο υπέδαφος του Άρη, είτε θα καλύπτονται από ειδικούς προστατευτικούς θόλους. Επομένως, εάν μέσα σε 1 ώρα μπορεί ένα όργανο ενός ρόβερ να παράγει οξυγόνο 10 λεπτών, τότε συστοιχίες μεγαλύτερων οργάνων θα μπορούσαν να παράγουν σε εύλογο χρονικό διάστημα αρκετό οξυγόνο για τις ανάγκες μιας μικρής βάσης. Επίσης, το οξυγόνο απαιτείται ως καύσιμο για τους πυραύλους.
8. Εξαιρετική φωτογραφία του Perseverance και του αλεξιπτώτου του κατά την πτώση του στην αρειανή ατμόσφαιρα:
mars.nasa.gov/resources/25610/hirise-captured-perseverance-during-descent-to-mars/
9. Το κυκλικό αντικείμενο που φεύγει στην αρχή του βίντεο της προσεδάφισης είναι η ασπίδα θερμότητας, που προστετεύει το ρόβερ από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
10. Η φωτογραφία του αρειανού ηλιοβασιλέματος στο τέλος του βίντεο είναι τραβηγμένη από το ρόβερ Curiosity:
www.jpl.nasa.gov/news/nasas-curiosity-rover-views-serene-sundown-on-mars
11. Άρθρο για την παραγωγή οξυγόνου από το Moxie: www.space.com/perseverance-rover-makes-mars-oxygen-moxie
12. Η πυκνότητα της γήινης ατμόσφαιρας με το ύψος:
Πυκνότητα γήινης ατμόσφαιρας www.engineeringtoolbox.com/standard-atmosphere-d_604.html
-------
Παρουσίαση-Επιμέλεια: Παύλος Καστανάς
Software: Space Engine
Πηγές εικόνων και βίντεο: NASA/JPL-Caltech, ESA, ESO, Pixabay (Creative Commons 3.0 License)
Audio waveform Visualization: Veed.io
Μουσική:
The Whole Other - Incoming Transition (Creative Commons License)
Chris Zabriskie - Cylinder Three (Creative Commons License)
Chris Zabriskie - Cylinder Eight (Creative Commons License)
Kevin MacLeod - Lost Frontier (Creative Commons License)
All music is under a creative commons license found here:
creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/

Σχόλια
Astronio
Astronio Πριν 18 ημέρες
Αγαπητοί φίλοι, προτείνω να δείτε σε μεγάλη οθόνη την κάθοδο του Perseverance στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη και να αναλογιστείτε ότι αυτό που βλέπετε δεν είναι κινηματογραφική ταινία, αλλά η πραγματική άφιξη ενός ανθρώπινου δημιουργήματος σε έναν άλλο κόσμο! Επίσης, η φωτογραφία του αρειανού ηλιοβασιλέματος στο τέλος του βίντεο είναι πραγματική και έχει ληφθεί από το ρόβερ Curiosity. Ως συνήθως, στην περιγραφή του βίντεο θα βρείτε πολλές ακόμα πληροφορίες, επεξηγήσεις και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα. Για οτιδήποτε νεότερο θα κάνω stories και δημοσιεύσεις σε Instagram και Facebook. Να 'στε όλοι καλά να ζούμε μαζί τέτοιες ιστορικές στιγμές!
Elvis Stergjiu
Elvis Stergjiu Πριν 23 ώρες
It has a thin atmosphere and air it can fly
Vaios
Vaios Πριν ημέρα
Just a question to @Astronio, how is it possible for a "helicopter" to fly on Mars when there is no atmosphere no air???
mpelas00dse
mpelas00dse Πριν 2 ημέρες
Πολύ ωραίο βίντεο!! Μακάρι να κάνεις και για το κινέζικο που τα κατάφερε και αυτο
malakopitour malakopitorouglou
malakopitour malakopitorouglou Πριν 8 ημέρες
μαλκια πλανητης!
Elvis Stergjiu
Elvis Stergjiu Πριν 11 ημέρες
Μαλλον δεν καταλαβαινεις την επιστημη
Vaios
Vaios Πριν ημέρα
Just a question to @Astronio, how is it possible for a "helicopter" to fly on Mars when there is no atmosphere no air???
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 23 ώρες
There is atmosphere, but it is not as dense as the Earth's atmosphere.
Xarilaos Xatzivasiliou
Xarilaos Xatzivasiliou Πριν ημέρα
γιατί η άμμος είναι τόσο ψιλή ? πριν πόσα χρόνια άρχισε να βρίσκεται άμμος ? μικρός έχτιζε πυργάκια στην άμμο και σε λέγανε "Καστρόνιο" ?
Max -Kal
Max -Kal Πριν ημέρα
Συγχαρητήρια για τους 200.000 συνδρομητές!
Κωστής Μακριδακης
Κωστής Μακριδακης Πριν ημέρα
Μόνο εγώ ήρθα από τις ειδήσεις?
ΟΛΑ ΚοκΤειλ
ΟΛΑ ΚοκΤειλ Πριν ημέρα
μπραβο για το σποτ στην τηλεόραση
Stefil Stefil
Stefil Stefil Πριν 2 ημέρες
Συγχαρητήρια για τους 200.000 συνδρομητές Astronio!!! 🥳🥳🥳
Μ Λ
Μ Λ Πριν 2 ημέρες
Εξαιρετικό βίντεο κύριε Παύλο!! Μελετάω Αστρονομία και τα βίντεο σας με βοηθάνε πραγματικά!! Τα λέτε τόσο ωραία που ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει τα λεγόμενά σας! Είναι πραγματικά πολύ τυχερό το GRdron και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία που σας έχει να του εξηγείτε όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα τόσο απλά και ταυτόχρονα τόσο αναλυτικά, για τον κόσμο μας, το σύμπαν μας, το σπίτι μας....Προσωπικά αγαπώ την Αστρονομία και θα μου άρεσε πολύ να την συνεχίσω σαν χόμπι μέχρι να μεγαλώσω...
Dimitris Kontoleon
Dimitris Kontoleon Πριν 2 ημέρες
Παύλο κάστανα φοβερό το βίντεο με τον pcsteps
manos3002
manos3002 Πριν 2 ημέρες
Ένα σχόλιο για το τελευταίο βίντεο με τον pcsteps.....νομίζω ότι σου έπεσε λίγο βαριά η αλήθεια....... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ......
Saur One
Saur One Πριν 3 ημέρες
Οι εικόνες από τον πλανήτη Άρη, μου προκαλούν δέος, διότι είναι αδιανόητο για τον εγκέφαλο μου να αποδεχτεί εύκολα ότι αυτός ο αχανής πλανήτης δεν φέρει έμβιες οντότητες. Αυτός ο νεκρός πλανήτης πρέπει να είναι η υπενθύμιση ότι πρέπει να προστατεύουμε την μητέρα Γη, γιατί αυτό είναι υπέρ μας και υπέρ της.
Randomix40
Randomix40 Πριν 3 ημέρες
Παυλο, τι γνωμη εχεις για τα τσιπακια στα εμβολια? Μας τσιπαρουν χωρις να το γνωριζουμε? Και αν κανω το Ρωσικο εμβολιο, θα με παρακολουθει ο Πουτιν τι κανω? Εσυ τι θα διαλεγες να σε παρακολουθει, ο Ρωσος ή Αμερικανος? Και γιατι να με παρακολουθει, για βλεπει ποσες φορες παω στην τουαλετα? Θα μπορουσε να με ρωτησει...
mpe mpa
mpe mpa Πριν 3 ημέρες
ΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΣ ΜΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΛΙΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΛΟ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ grdron.info/auto/rNKEjJmaksmqocc/b-nteo.html
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 2 ημέρες
@mpe mpa Ο πύραυλος δεν έχει πάρει κλίση απλώς φαίνεται έτσι από εμάς λόγω της απόστασης και του διαφορετικού υψομέτρου.
mpe mpa
mpe mpa Πριν 2 ημέρες
@Anastasios Karagiannis η νασα λεει οτι οι πυραυλοι μετα απο καποιο υψος περνουν κλιση αναλογα με τη τροχια της γης για να βγουνε στο διαστημα δηλαδη δεν βγαινουν στο διαστημα καθετα οπως ξεκινανε.στο βιντεο δειχνει οτι ο πυραυλος περνει κλιση.ενω εχει παρει κλιση η ουρα του επρεπε να δειχνει τον ουρανο το καταλαβαινεισ αυτο πιστευω.αλλαζει η καμερα την ιδια στιγμη και η ουρα δειχνει το εδαφοσ λεσ και δεν εχει παρει καθολου κλιση αυτο δεν ειναι περιεργο?δες ξανα το βιντεο.
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 2 ημέρες
Πώς ξέρεις ότι ο πύραυλος είναι παράλληλα (όχι οριζόντια όπως είπες) με τη Γη;
tasos pro 60
tasos pro 60 Πριν 3 ημέρες
Μπορείς να κάνεις πιο συχνά βίντεο
SinOfPrideGR
SinOfPrideGR Πριν 3 ημέρες
Βασικά η παραγωγή οξυγόνου από διοξείδιο, δεν θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και στην Γη;;; 🤔🤔🤔
Ioannis Doumanis
Ioannis Doumanis Πριν 3 ημέρες
Καταρχάς να πω μπράβο στον πάυλο για τα βίντεο του.. εχεις πολύ μεράκι και πάθος για την αστροφυσική. Έχεις και την μεταδοτικοτητα που χρειάζεται για να κάνεις αυτό πιυ κάνεις.. νωμιζω οτι θα ειχε ενδιαφέρων εαν σε κάποιο βίντεο μας έδειχνες κάποια πράγματα για την συνεισφορά Ελλήνων επιστημόνων στον χώρο.. είτε κατι που γίνεται τώρα είτε κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν..
Γιαννης Μπασινας
Γιαννης Μπασινας Πριν 5 ημέρες
Πολυ ωραια βιντεο μπραβο.Κανε βιντεο για τη μεταναστευση ανθρωπων στον αρη.Τι εχει υποθει για αυτο και πως θα μπορουσε να γινει
Athanasia Koukou
Athanasia Koukou Πριν 6 ημέρες
Καλησπέρα και Χριστός ανέστη! Καταρχάς, συγχαρητήρια για το video αυτό και για όλα τα υπόλοιπα που έχεις φτιάξει, είναι καλοδουλεμένα και έχουν πολύ ενδιαφέρον! Εγώ πρόσφατα παρακολούθησα την ταινία Interstellar του 2014. Φαντάζομαι θα πρέπει να την έχεις παρακολουθήσει και εσύ την ταινία. Έχω πολλές απορίες από στιγμιότυπα που δεν κατάλαβα στην ταινία, καθώς και πράγματα που με εντυπωσίασαν. Αναρωτιέμαι εάν είναι δυνατόν να συμβαίνουν, όπως ο "μεγάλος ύπνος" σε κάψουλες που έμπαιναν οι πρωταγωνιστές- αστροναύτες και κοιμόντουσαν για χρόνια, και κατόπιν μπορούσαν να ξυπνήσουν έχοντας τις μνήμες τους και τις γνώσεις τους. Άλλο σημείο που με σόκαρε ήταν η σκηνή με τις όσες συνθήκες έδειχνε που επικρατούσαν στον πλανήτη Miller. Γίνεται να υπάρχουν τέτοια κύματα σε πλανήτες, και αν ναι πως προκαλούνται; Εγώ σπουδάζω στο πανεπιστήμιο πελοποννήσου, στο τμήμα της αρχαιολογίας στην Καλαμάτα και έχουμε ορισμένα μαθήματα που περιλαμβάνουν θέματα χημείας, αλλά ξεκάθαρα η σχολή μου είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό θεωρητική. Επίσης, ποτέ δεν ήμουν καλή στην φυσική και στα μαθηματικά. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, το διάστημα με ενδιαφέρει και τα video σου με έχουν βοηθήσει να κατανοήσω πολλά πράγματα που στο σχολείο μου ήταν αδύνατο, αλλά και πάλι περιορίζομαι στο να εμβαθύνω σε πολλά σημεία της ταινίας. Εάν θα μπορούσες και φυσικά θα ήθελες να κάνεις ένα βίντεο στο μέλλον που θα αναλύεις σημεία της ταινίας αυτής, σημεία που πιστεύεις ότι αξίζουν να εξηγηθούν είτε αντιστοιχούν στην πραγματικότητα είτε στην φαντασία.
NGT
NGT Πριν 6 ημέρες
9:35 καλα συγνωμη... Το διαστημοπλοιο πτηση δεν εκανε για να φτασει απο τη γη στον Αρη ? :P Γιαννη πινει Γιαννης κερναει εκει στη NASA ;P Τους λασκαρει μια βιδα που και που για να περιαυτολογουνε
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 2 ημέρες
Και βέβαια το διαστημόπλοιο έκανε πτήση από τη Γη στον Άρη. Αυτό που δείχνει στο 9:35 είναι ένα ελικόπτερο που μεταφέρθηκε στον Άρη μέσα στο εσωτερικό του ρόβερ. Δεν είναι διαστημόπλοιο.
Αλέξανδρος Παπαβασιλείου
Αλέξανδρος Παπαβασιλείου Πριν 6 ημέρες
Ας μολύνουμε και τους άλλους πλανήτες..... Θα καταστρέψουμε τα πάντα στο διάβα μας....
Stefil Stefil
Stefil Stefil Πριν 6 ημέρες
Μπορείς να κάνεις video για τα ταχυόνια;
malakopitour malakopitorouglou
malakopitour malakopitorouglou Πριν 8 ημέρες
Σαν πατατα ειναι!
Rake R
Rake R Πριν 8 ημέρες
San pseft8ko fenete
BASSstarlet
BASSstarlet Πριν 8 ημέρες
Mean while in Greece:(συμπληρώστε ότι τραγικό συμβαίνει στο Ελλαδιστάν..)
Lone Wolf Girl
Lone Wolf Girl Πριν 8 ημέρες
Μόνο εγώ συγκινήθηκα; 🥲 Σ'ευχαριστουμε για το πανέμορφο βίντεο!
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 2 ημέρες
Πραγματικά πανέμορφο. Και λόγω του Παύλου αλλά και λόγω περιεχομένου.
Den Leo
Den Leo Πριν 8 ημέρες
Εντυπωσιακό βίντεο! Ευχαριστούμε!
Lefteris Pagalakis
Lefteris Pagalakis Πριν 8 ημέρες
Και μετά από όλα αυτά, φανταστείτε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στο φεγγάρι, καθώς επίσης και ότι η γή είναι επίπεδη. Ήμαρτον Κύριε...........
ρμλκχκ
ρμλκχκ Πριν 9 ημέρες
Καταπληκτικό!!!!
Ελληνας Μεγιστάνας
Ελληνας Μεγιστάνας Πριν 10 ημέρες
H moss esley cantina pou vriksete?
Νεκτάριος Αλφα
Νεκτάριος Αλφα Πριν 10 ημέρες
Γιατί έχεις πολύ καιρό να μας δείξεις το πρόσωπο σου;
Stathis Dimopoulos
Stathis Dimopoulos Πριν 10 ημέρες
Τέλειο βιντεάκι!
ΘΑΝΟΣ ΛΙΩΚΑΣ
ΘΑΝΟΣ ΛΙΩΚΑΣ Πριν 10 ημέρες
Πραγματικά η ανθρωπότητα θα μπορέσει να μετοικήσει σε άλλους πλανήτες μέσα στα επόμενα 100δες χρόνια μέσα στο ηλιακό μας σύστημα αλλά νομίζω ότι στο τέλος δεν θα μας βγάλει πουθενά, γιατί πουθενά δεν θα βρούμε καλύτερο πλανήτη απι την γη. Στην ουσία είμαστε το δημιουργημα της γης, πλαστικαμε κάτω απο την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της και κλίμα της, εφόσον κάθε πλανήτης είναι εντελώς διαφορετικος απο τον αλλο δεν πρόκειται να ζήσουμε όπως στην γη
Impressive
Impressive Πριν 10 ημέρες
Παύλο πραγματικά σε ευχαριστούμε πολύ για την τεραστία συμβολή σου όσον αφορά την επιστήμη της αστροφυσικής στο ελληνικό youtube και χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω όλο ένα και περισσότερα άτομα να θέλουν να μάθουν έστω και λίγα πράγματα για αυτό το απέραντο και αχανές σύμπαν που μας κατακλύζει.
Nadi Kravar
Nadi Kravar Πριν 11 ημέρες
Παύλο άμα το δεις αυτό ξέρεις ή μπορείς να κάνεις ένα βίντεο για το αν ο ήλιος μας είναι ένα μέρος αστερισμόυ, εξάλλου και ο μπλε ηπεργιγαντας αστέρας Vega έχει έναν πλανήτη σε παρακαλώ απαντά
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 3 ημέρες
Οι αστερισμοί είναι νοητά σχήματα που έχουν φτιάξει οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας τα αστέρια. Οι αστερισμοί παραμένουν σχετικά ίδιοι επειδή οι θέσεις των αστεριών όπως φαίνονται από τη Γη δεν αλλάζουν σημαντικά. Ο ήλιος μετακινείται συνεχώς οπότε δεν μπορεί να καταταγεί σε έναν αστερισμό. Αν βέβαια υπάρχει ζωή σε κάποιον εξωπλανήτη θα μπορούσαν να τον βάλουν σε έναν αστερισμό.
justice & sword
justice & sword Πριν 11 ημέρες
Πως χάνει το μαγνητικό του πεδίο ένας πλανήτης όπως ο Άρης για παράδειγμα ? Λόγω του ότι χάνει την θερμότητά του ο πυρήνας του ?
Χρηστός Πιοτόπουλος
Χρηστός Πιοτόπουλος Πριν 11 ημέρες
Σαν αστρονόμος τι νομίζεις για το starlink??
Greg Oikonomakou
Greg Oikonomakou Πριν 11 ημέρες
Απίθανο το κανάλι,μόλις το ανακάλυψα!!πολύ ωραίο βίντεο!!
Maniac true Hacker
Maniac true Hacker Πριν 11 ημέρες
Ενδιαφερον! Σταρχιδια μας παιδια
beou1980
beou1980 Πριν 11 ημέρες
τα dislikes μάλλον προέρχονται απο FlatEarhers....
Кирилл Ашурмамадов
Кирилл Ашурмамадов Πριν 11 ημέρες
Честно, нихера не понятно
maria sioumala
maria sioumala Πριν 11 ημέρες
Ποιος πάτησε dislike🧐👀
Alexander Manolidis
Alexander Manolidis Πριν 12 ημέρες
Πραγματικά ευχαριστούμε!
Dimitrios Diamantopoulos
Dimitrios Diamantopoulos Πριν 12 ημέρες
Giayto Thamas Ephethoun Kai tja katastrepsoun Ton Ahtropoino polhthsmo opos Prin xld xronia
PAOK Oleo4
PAOK Oleo4 Πριν 12 ημέρες
η ανθρωποτητα μεσα απο τα ρομποτ και τις παπαριες της θα υπογραψει και το τελος της.
Makis R
Makis R Πριν 12 ημέρες
Μην βλέπεις πολύ Άρνολντ Σβατζενέηγκερ
Κωνσταντίνα
Κωνσταντίνα Πριν 12 ημέρες
Μονο τον Αρη θα ανακαλύψουν???οι άλλοι πλανήτες στο πηγάδι κατουρησαν .??
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΤΣΑΠΟΥΙΚΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΤΣΑΠΟΥΙΚΙΔΗΣ Πριν 12 ημέρες
Περίμενε ντε. Έχουμε ακόμα γνώση να πάρουμε για να φτάσουμε στον Δία 😃
James Zeneli
James Zeneli Πριν 12 ημέρες
Pame gera omorfia
Kwstas Kwstass
Kwstas Kwstass Πριν 12 ημέρες
Το προηγούμενο ρομπότ παμφαντερ είναι ακόμα σε λειτουργία στον Άρη και αν ναι τη έχει βρει μέχρι τώρα
ρεμαλι αλητης
ρεμαλι αλητης Πριν 11 ημέρες
το κατεστρεψαν οι Αρειανοι
Giwrgos Lets
Giwrgos Lets Πριν 12 ημέρες
Όλα είναι φτιαχτα σε ένα καλοστημένο στούντιο του Hollywood, οι Ρώσοι πήγαν πρώτη στον Άρη.
ρεμαλι αλητης
ρεμαλι αλητης Πριν 11 ημέρες
προφανως δεν εστησαν την σημαια τους. ενω διακρινεται το σφυροδρεπανο
Vera Tsomakou
Vera Tsomakou Πριν 12 ημέρες
Γνωρίζουμε απο τα βιβλία ότι στον Αρη δεν έχει ατμόσφαιρα ανάλογη της Γης γιά να πετάει το ελικόπτερο. Μας δουλευετε εδώ καί 7 δεκαετίες.
Makis R
Makis R Πριν 12 ημέρες
Το εξηγεί στο βίντεο όλο
John Lalas
John Lalas Πριν 12 ημέρες
ΟΥΑΟΥ
Spiros Lakouras
Spiros Lakouras Πριν 13 ημέρες
Τι ωραίο μάθημα μου έκανε ένα φίλος μου που κόψαμε για κάποιο άγνωστο λόγο σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη που μου έμαθες ότι μου έμαθες ❤
Xristos Xanthidis
Xristos Xanthidis Πριν 13 ημέρες
Το βίντεο είναι φανταστικό
Sotiria Koxyla
Sotiria Koxyla Πριν 13 ημέρες
Όταν το πω αυτό στην τάξη μου πιστεύω θα χαρεί γιατί ψάχναμε να δούμε άμα ο Άρης είχε παλιά νερό τώρα θα ψάχνουμε να δούμε ο Άρης έχει εξωγήινους ή καμία άλλη μορφή Ζώης
Manabhs apo drama
Manabhs apo drama Πριν 13 ημέρες
O arhs einai pio makrya apo ton hlio apo oti emeis de ginetai na zhsei anthrwpos einai mia erhmos xwris atmosfaira kai kanei psofo... Aporw ti psaxnoun na broune ekei
Marios Omirou
Marios Omirou Πριν 13 ημέρες
Μίλα γα τα ταξίδια στο χρόνο
EKINC EKINC
EKINC EKINC Πριν 13 ημέρες
Τελειο
ΜΑΙΧ ΜΑΙΧ
ΜΑΙΧ ΜΑΙΧ Πριν 13 ημέρες
Η 19η Απριλίου 2021 θα καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας ως η ημέρα που το ανθρώπινο είδος ΤΡΩΕΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΟΡΤΟ ΑΜΑΣΗΤΟ. ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΖΩΝΕΣ VAN ALEN ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ 1600 °C ΚΑΙ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 500 ΧΛΜ ΕΩΣ ΤΙΣ 400 ΜΕ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΛΜ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ VAN ALEN ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΞΩΣΦΑΙΡΑ Κ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ Η ΘΕΡΜΟΣΦΑΙΡΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 2000 °C. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 °C..? ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΗΤΑΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ Η ΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ " ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ" (ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ)..? Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ 385 ΕΩΣ 425 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΛΜ..ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΗΓΑΝ ΜΕΧΡΙΤΑ ΝΗΣΙΑ DEVON TOY ΚΑΝΑΔΑ... ΑΚΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ... ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ...??? 90 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Κ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΒΙΝΤΕΟ "ΚΑΜΠΑΝΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΡΗ" ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ, ,... ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΛΦ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ
Mike TV
Mike TV Πριν 13 ημέρες
Ειλικρινά, έχω δει καλύτερες ταινίες στο Χόλιγουντ.... Πιο ρεαλιστικές.
George Fokas
George Fokas Πριν 13 ημέρες
Ανατριχιαστικό, το λιγότερο. Εξαιρετική δουλειά για ακόμη μια φορά! Μπράβο, Παύλο!
panos Pikachu
panos Pikachu Πριν 13 ημέρες
Απο τα έργα του Ιούλιου Βερν είναι;; 56,000,000 χιλιόμετρα σε 184 ημέρες;; Μαλλον τα βρήκε όλα πράσινα.
Nicos Alexandrou
Nicos Alexandrou Πριν 13 ημέρες
Πραγματικά τα πιστεύετε η κάνετε πλάκα;Ακόμα στο φεγγάρι που είναι εντός του στερεοματοςδεν κατάφερε να πάει κανένας πόσο μάλλον σε φανταστικούς πλανήτες που έχουν όλοι ονόματα από την ελληνική ΜΥΘΟλογια
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 3 ημέρες
Το ότι τους δίνουν αυτά τα ονόματα προς τιμήν των αρχαίων πολιτισμών δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Και στο φεγγάρι έχουν πάει δεκάδες αποστολές, αλλά μάλλον είσαι από αυτούς που το αμφισβητούν.
Ladoukos
Ladoukos Πριν 13 ημέρες
Ανατριχιασα με το τι μπορούμε να καταφέρουμε
ρεμαλι αλητης
ρεμαλι αλητης Πριν 3 ημέρες
@Anastasios Karagiannis σε βολευει; γιατι αλλο εθνος το καταφερε
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 3 ημέρες
@ρεμαλι αλητης Σαν είδος.
ρεμαλι αλητης
ρεμαλι αλητης Πριν 11 ημέρες
να καταφερουΜΕ ;
Nero
Nero Πριν 13 ημέρες
Ουάουυυυ
BOTHGR
BOTHGR Πριν 13 ημέρες
very like!!!
Thanos
Thanos Πριν 13 ημέρες
Ισως να βρουν νεκρο αριανο με πεταμενες μπυρες γυρω του που έκλαιγε όταν ερυξε την ομαδα ο Σκορδας
Dimitris Bakirtzis
Dimitris Bakirtzis Πριν 13 ημέρες
Πραγματικά εκπλήσσομαι για το πως έχει εξελιχθεί έτσι η τεχνολογία και χαίρομαι να βλέπω τα απίστευτα αυτά πράγματα που έχει δημιουργήσει η NASA, να πετυχαινουν. Όμως εκπλήσσομαι ακόμα περισσότερο, με τον τρόπο που μας τα περιγράφει και μας τα αναλύει ο κύριος Παύλος. Συγχαρητήρια.!!
Konstantinos
Konstantinos Πριν 13 ημέρες
Ενας αφιλόξενος κόσμος, δεν μπορω να καταλάβω γιατί να θέλει κάποιος να πάει να ζήσει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Θα πρέπει να ειναι πολύ δυστυχισμένος πάνω στην γη!
Chris Taranis
Chris Taranis Πριν 14 ημέρες
12:32 ωχ... προβλέπω επίθεση συνωμοσιολόγων😂
stefanos Grysnan
stefanos Grysnan Πριν 14 ημέρες
Μαλακιες μαλακιες 😂😂😂😂😂😂😂
FreshNick
FreshNick Πριν 14 ημέρες
Φανταστειτε να βρεθουν κοιτασματα υδρογονανθρακων στον Αρη "We got a planet to bomb"- Ηνωμενες Πολιτειες
Βασιλης Κ.
Βασιλης Κ. Πριν 14 ημέρες
Αυτά είναι ευχάριστα ελπιδοφόρα νέα
pro gamer 230
pro gamer 230 Πριν 14 ημέρες
Τα γενέθλια μου έφεραν λίγο τύχη στην δεύτερη προσπαθια
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Πριν 14 ημέρες
Η Ελληνική διαστημική Υπηρεσία πάλι απούσα! Εμείς,πότε θα στείλουμε όχημα στον Άρη;
CostaExtranjero
CostaExtranjero Πριν 8 ημέρες
Έχει απεργία η ΑΔΕΔΥ τώρα, περίμενε λίγο
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Πριν 9 ημέρες
@ρεμαλι αλητης Να στείλουμε τον Μένιο αστροναύτη!
ρεμαλι αλητης
ρεμαλι αλητης Πριν 11 ημέρες
ε εμπλεκεται η πολεοδομια
PaidKiller
PaidKiller Πριν 14 ημέρες
επισης πως γίνετε να μην εωρητε το όχημα και να μενη σταθερό λόγο βάρους?
Konstantinos Kompothekras
Konstantinos Kompothekras Πριν 14 ημέρες
Σαχλαμάρες. Ο παππούλης Άνθιμος λέει ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός της Γης. Τον πήρε τηλέφωνο διαπρεπής επιστήμων και του το είπε.
PaidKiller
PaidKiller Πριν 14 ημέρες
το βίντεο που βλέπουν στην nasa live πιγενη με καθιστερηση πίσω διότι είναι πολυ μακριά και πιστεύω αργή να έρθει δεν ξέρω
efthimis tsiadimos
efthimis tsiadimos Πριν 14 ημέρες
η αριανή καλλιέργεια πατατας της νασα με την συμπαραγωγη της τουρκιας θα δωσει υπερανθρωπες ικανοτητες...
Emmanuil Michailidis
Emmanuil Michailidis Πριν 14 ημέρες
Αυτή η αισιοδοξία που πηγάζει σε κάθε βίντεο σου μας κάνει όλους να κοιμόμαστε πιο όμορφα τα βράδια
Ιωάννης Καπόγιαννης
Ιωάννης Καπόγιαννης Πριν 14 ημέρες
Το κανάλι αυτό είναι όαση στο ελληνικό youtube.. Συγχαρητήρια για άλλο ένα εξαίρετο βίντεο!
Yiannis Kostakis
Yiannis Kostakis Πριν 14 ημέρες
Πραγματικά έβαλα τα κλάματα, μακάρι στο μέλλον και μακάρι πριν πεθάνω (25 χρονών τώρα), να δω ανθρώπινες βάσεις ή οικισμούς στον Άρη.
Elvis Stergjiu
Elvis Stergjiu Πριν 11 ημέρες
Το ιδιο και εγω 14 χρονων τωρα
AMOK Ath
AMOK Ath Πριν 14 ημέρες
Μια ερωτηση εκανε κατι λαθος και πειρε 80 dislikes
Vaio San
Vaio San Πριν 14 ημέρες
Eγώ ήρθα και δεύτερη φορά για να δω πάλι το Εnterprise ! 😊
βαλαντης μος
βαλαντης μος Πριν 15 ημέρες
δεν μπορει να βγει και να μπει κανενας στην ΝΑΣΑ δεν προκειτε να μας εδειχναν αφτα ειναι fake
C Tz
C Tz Πριν 15 ημέρες
Γιατι "αφροαμερικανίδας" και όχι σκέτο "αμερικανίδας";
Olise Noone
Olise Noone Πριν 15 ημέρες
Λοιπόν παίδες! Δώστε προσοχή σε αυτά που θα σας πω! Στον Άρη δεν πρόκειται να επιζήσει ποτέ ο άνθρωπος. Για χίλιους λόγους και όσοι δεν το καταλαβαίνουν σημαίνει ότι δεν έχουν στοιχειώδη γνώση των φυσικών επιστημών. Δεν υπάρχει ούτε αέρας, ούτε νερό, ούτε οι θερμοκρασίες είναι κατάλληλες. Απλά κοροϊδεύουν με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι πολιτικοί και οι θρησκείες. Στο φεγγάρι δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του ανθρώπου. Και οι έξι αποστολές δεν έγιναν ποτέ! Κανονικά το καλύτερο που έχει να κάνει οι ανθρωπότητα και μιλάω σε παγκόσμιο επίπεδο είναι : Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού. Ο υπερπληθυσμός σε παγκόσμιο επίπεδο ευθύνεται για την εξάντληση των φυσικών πόρων, των δασών, της θαλάσσιας ζωής των ενεργειακών αποθεμάτων, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την εξάπλωση των ασθενειών, την εγκληματικότητα, τον εθνικισμό, και γενικά την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Επιπλέον ο άνθρωπος δεν είναι "καλός" από την φύση του, το είπε ο Φρόϋντ οι άνθρωποι είναι λύκοι για τους άλλους. Ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό για να δικαιολογεί την βαρβαρότητά του απέναντι στην φύση και στους άλλους ανθρώπους. Η κόλαση για την οποία κάνουν λόγο οι θρησκείες είναι ήδη εδώ. Αντί οι πλούσιοι να μιλάνε για την κατάκτηση του διαστήματος, θα πρέπει προσπαθήσουν να λύσουν τα ανυπέρβλητα προβλήματα του ανθρώπου εδώ στην Γη πρώτα από όλα!
globalzero
globalzero Πριν 15 ημέρες
σαν να βλέπεις ταινία επιστημονικής φαντασίας!
TAKIS ASIMAKOPOULOS
TAKIS ASIMAKOPOULOS Πριν 15 ημέρες
h prvth ptisi ston Ari egine to 1968 enas logos pou prin dolofonithei o JF Kennedy eixe zitisi mapo to pentagono na ftiaxei mia omada "space force" me stathmo ston Ari
Antonis Tzavaras
Antonis Tzavaras Πριν 15 ημέρες
Ευτυχώς που υπάρχει και η αστρολογία και μας τα έχει εξηγήσει χρόνια τώρα όλα αυτά. Μέσος ψηφοφόρος Κούλη.
Ledion1Games
Ledion1Games Πριν 15 ημέρες
Άλλο λίγο για 200k subs
Panagiotis Stamou
Panagiotis Stamou Πριν 15 ημέρες
Τα Στέλνουν στην Έρημο Γιατί δεν τα στέλνουν Στις Αρχαίες Πόλης τον ΕΛΛΉΝΩΝ
InDesign George Ch.
InDesign George Ch. Πριν 15 ημέρες
πλακα θα εχει να βρεθουν αρχαια ελληνικα κειμενα σε τπτ ανασκαφες του Άρη...
ramingr
ramingr Πριν 15 ημέρες
Ψοφαω να εμφανιστουν οι flatmarsers 🤣🤣🤣 Ευχαριστουμε Παυλο, υπεροχο βιντεο!
Makis R
Makis R Πριν 12 ημέρες
@Olise Noone Να πεθάνουν οι φλατερθερς
ramingr
ramingr Πριν 14 ημέρες
@Olise Noone Επειδη εχω κουραστει να αποστελλω επιστημονικα επιχειρηματα, θα απαντησω με ερωτηση: εσυ πού ξερεις οτι δεν υπαρχει ενα πιατο μουσακα σε τροχια γυρω απο τον κρονο;
Olise Noone
Olise Noone Πριν 15 ημέρες
Βασικά η γη δεν είναι επίπεδη, έχει βουνά και λαγκάδια. Εσύ που το ξέρεις ότι η γη είναι σφαιρική;
louie patsis
louie patsis Πριν 15 ημέρες
TI ALES MALAKIES THA AKOUSO?
George Spanos
George Spanos Πριν 15 ημέρες
Εξαιρετικό,εξαιρετικός!
George Maschalidis
George Maschalidis Πριν 15 ημέρες
Απίστευτο!
Lucid Dimensions
Lucid Dimensions Πριν 15 ημέρες
Ωρα λοιπον να καταστρεψουμε αλλον εναν πλανητη,εκτος απο τον δικο μας!
oudeteros
oudeteros Πριν 15 ημέρες
Τελειος. Θέλουμε και άλλα τέτοια σύντομα.
Billys Scaraveos
Billys Scaraveos Πριν 15 ημέρες
Τα μηχανήματα δεν πήγαν ποτέ στον Άρη είναι ηθοποιοί και όλα γίνονται σε στούντιο άσε που ο Άρης είναι επίπεδος
Απόστολος Τσικούρας
Απόστολος Τσικούρας Πριν 15 ημέρες
ΟΛΗ ΙΝΕ ΠΕΙΝΤ ΑΚΤΟΡΣ, ΑΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΒΔΟΙ ΚΙΡΙΑΙ, ΟΙ ΓΟΙ ΙΝΕ ΕΠΙΠΕΔΥ, ΑΚΟΥΣΤΑΙ ΤΩΝ ΧΑΓΙΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΙΣ. (Πλάκα κανω προφανώς). Μπράβο Παύλο, έχεις υπέροχο content στο κανάλι σου.
A Member
A Member Πριν 15 ημέρες
Δέν το αντέχω οτι σε λίγο θα έχουμε αποικία σε άλλο πλανήτη, και το metro Θεσσαλονίκης δεν θα έχει τελειώσει ακομα! XDXD
mourgos1234
mourgos1234 Πριν 13 ημέρες
Aμα ηταν να στειλει την αποστολή η ΜΑΣΑ του Παππά τοτε δεν θα ειχε φτασει ούτε σε 200 χρονια.
Ylli Baka - Detet Blu (Official Video 4K)
3:22
ArkivaShqip
προβολές 109K
1 IN A MILLION MOMENTS IN SPORTS HISTORY
8:09
Trend Wave
προβολές 13M
Happy Traveller in Chernobyl
42:51
Ευτύχης Μπλέτσας
προβολές 644K
Το τέλος του Betelgeuse | Astronio X (#3)
11:16
Shuttle Atlantis STS-132 - Amazing Shuttle Launch Experience
21:59
HOW IT WORKS: The International Space Station
28:58
DOCUMENTARY TUBE
προβολές 58M
Ylli Baka - Detet Blu (Official Video 4K)
3:22
ArkivaShqip
προβολές 109K
1 IN A MILLION MOMENTS IN SPORTS HISTORY
8:09
Trend Wave
προβολές 13M
This keyboard can only type your passwords
0:28
Unnecessary Inventions
προβολές 4,1M
I wasted $1000 on MYSTERY TECH!
21:01
Austin Evans
προβολές 869K
8K
0:22
трэш
προβολές 12M
amazing video and work machine 321
0:39
Dp Guru {Durga Prasad patel}
προβολές 58M
World's Fastest Grappling Hook Winch! (HACKLORIAN: CHAPTER 6)
22:59
Hacksmith Industries
προβολές 1,5M
RAINBOW SQUISHY PHONE CASE FOR BORED KIDS 🌈📱 || #SHORTS
0:54
5-Minute Crafts Recycle
προβολές 85M