Το πρώτο Αστρόπλοιο της ανθρωπότητας | Astronio X (#6)

  προβολές 144,896

Astronio

Πριν 17 ημέρες

Το Starship της SpaceX είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που έχουμε δει ποτέ στον χώρο της διαστημικής εξερεύνησης. Πρόκειται για ένα διαστημικό σκάφος το οποίο θα μπορεί να απογειώνεται, να ταξιδεύει στο διάστημα, να επιστρέφει στη Γη και να χρησιμοποιείται ξανά και ξανά. Στο επεισόδιο αυτό γνωρίζουμε το "Αστρόπλοιο" και τις δυνατότητές του, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της SpaceX και του Elon Musk.
►Astronio στα social media:
Instagram: _astronio_
Facebook: AstronioGRdron
Twitter: _Astronio_
►Εάν θεωρείτε ότι το κανάλι Astronio είναι αξιόλογο μπορείτε να το υποστηρίξετε: grdron.info/desk/YhH65nE2M8rGwMWvAlVu2A.htmljoin
Δείτε επίσης:
1. Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις:
α. Σε τι διαφέρει το σύστημα Starship σε σχέση με τον πύραυλο Falcon 9;
Ο Falcon 9 είναι ένας πολύ επιτυχημένος πύραυλος της SpaceX, με επαναχρησιμοποιούμενο πρώτο στάδιο και αναλώσιμο δεύτερο στάδιο. Μάλιστα, οι μισοί Falcon 9 που έχουν απογειωθεί έχουν χρησιμοποιήσει προωθητικό πύραυλο (booster) που έχει ξαναπετάξει. Στην περίπτωση του Starship, από την άλλη μεριά, είναι επαναχρησιμοποιούμενο τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο στάδιο. Μάλιστα, το δεύτερο στάδιο του Starship θα μπορεί να απογειωθεί αυτόνομα από τον Άρη και τη Σελήνη, χωρίς να χρειάζεται τον προωθητικό πύραυλο Super Heavy. Επίσης, το σύστημα Starship είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Falcon 9 και θα μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερα φορτία.
β. Γιατί δεν είναι κατάλληλοι οι Falcon 9 και Falcon Heavy για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη;
Παρόλο που οι πύραυλοι αυτοί χωρίς φορτίο μπορούν να φτάσουν μέχρι τη Σελήνη, είναι αδύνατο να φτάσουν σε αυτήν με τα φορτία που απαιτούνται για τις επανδρωμένες αποστολές.
γ. Γιατί το Starship θεωρείται επαναστατικό για τη διαστημική εξερεύνηση;
Ο Everyday Astronaut είχε κάνει μια μελέτη όπου είχε υπολογίσει το κόστος ανά κιλό φορτίου τόσο για τα Διαστημικά Λεωφορεία όσο και για το Starship.
Για το Διαστημικό Λεωφορείο αρχικά (1981) το κόστος ανά κιλό φορτίου ήταν 85.000 δολάρια και, αργότερα, έγινε 26.000 δολάρια.
Για το Starship: Αρχικά το κόστος ανά κιλό φορτίου θα είναι περίπου 700 δολάρια. Όταν οι πτήσεις στη γήινη ατμόσφαιρα γίνουν ρουτίνα, τότε το κόστος θα είναι της τάξης των 100-200 δολαρίων. Επομένως, σύμφωνα με τον Everyday Astronaut το Starship θα είναι 100-1.000 φορές φθηνότερο για την μεταφορά φορτίων ή ανθρώπων σε τροχιά γύρω από τη Γη. Εάν σκεφτούμε ότι το οικονομικό κόστος ήταν πάντα το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις διαστημικές αποστολές, καταλαβαίνουμε ότι το Starship θα φέρει μια πραγματική επανάσταση στη διαστημική εξερεύνηση.
Συν τοις άλλοις, θα είναι πολύ πιο εύχρηστο, καθώς σύμφωνα με τη SpaceX, το ίδιο πρώτο στάδιο (Super Heavy) θα μπορεί να απογειώνεται 20 φορές τη μέρα, ενώ το Starship (δεύτερο στάδιο) 3-4 φορές την ημέρα.
δ. Πότε υπολογίζεται να γίνει η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη;
Η νεότερη (μάλλον αισιόδοξη) εκτίμηση του Musk σχετικά με επανδρωμένη αποστολή στον Άρη είναι για το 2026.
ε. Γιατί σε κάποια αποσπάσματα του βίντεο το Starship εμφανίζεται με διαφορετικό σχεδιασμό;
Κάποια από τα βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν είναι παλαιότερα, προτού η SpaceX καταλήξει στον σημερινό σχεδιασμό του οχήματος. Δεδομένου ότι το Starship είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε κι άλλες αλλαγές στον σχεδιασμό του.
2. Ένας εξαιρετικός οδηγός για το Starship από τον Everyday Astronaut:
everydayastronaut.com/definitive-guide-to-starship/
3. Παρουσίαση του Starship από τον Elon Musk:
grdron.info/auto/braMprG2l6TJmqk/b-nteo.html
4. Ανακοίνωση του προγράμματος dearMoon από τον Elon Musk: grdron.info/auto/itapnJvejtPSnb0/b-nteo.html
5. Η επίσημη ιστοσελίδα του Starship από τη SpaceX:
www.spacex.com/vehicles/starship/
6. Animation της απογείωσης του Starship:
grdron.info/auto/fJmBq9netpKkiLk/b-nteo.html

-------
Παρουσίαση-Επιμέλεια: Παύλος Καστανάς
Software: Space Engine, Universe Sandbox
Βίντεο προσομοίωσης Starship: SpaceX
Πηγές εικόνων: SpaceX, NASA, ESA, ESO, Pixabay (Creative Commons 3.0 License)

Μουσική:
Audionautix - Nightrunner (Creative Commons License)
Chris Zabriskie - Divider (Creative Commons License)
Chris Zabriskie - Cylinder Three (Creative Commons License)
Doug Maxwell - Light Years Away (Creative Commons License)
The Tower of Light - Stuck in the Air (Creative Commons License)
Patric Patrikios - Away (Creative Commons License)
All music is under a Creative Commons 3.0 license found here: creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/

Σχόλια
Egw Eimai
Egw Eimai Πριν 13 ώρες
Πες μας και για τον ποντικό που διακρίνεται στον κινητήρα.... του οποίου το μέγεθος μας πληροφορεί για το πραγματικό μέγεθος του πυραύλου..
LxZy_ 4ngel
LxZy_ 4ngel Πριν ημέρα
Έχω μόνο μια ερώτηση. Πόσους μήνες ή χρόνια θα χρειαστεί για να φτάσει στον πλανήτη Άρη ;
Adrian Mammas
Adrian Mammas Πριν ημέρα
Το ξέρουμε οτι δεν εχεις χρονο.Αλλά βρες ..θελουμε πιο πολύ γαμωτο
greeksinmars
greeksinmars Πριν ημέρα
Είδες πως σκαγανε τα πυραυλάκια της space x ???
Irakleus Erakleus
Irakleus Erakleus Πριν 2 ημέρες
Astronio παιχταρά μου, είδα ένα game που λέγεται observation. Όταν έχεις χρόνο ρίξε μία ματιά κι εσύ, γιατί εκτός από τους γρίφους έχει και περίεργο σενάριο. Αν μπορείς να κάνεις ένα βιντεάκι να μας εξηγήσεις αν βασίζεται σε κάποια επιστημονική θεωρία, τι βλέπουμε, γιατί το βλέπουμε αυτό, είναι πολύ δυνατό το game. Πιστεύω να σου αρέσει.
Νγ Γν
Νγ Γν Πριν 2 ημέρες
Μας έλλειψες πολυ
BigDikEnergy YT
BigDikEnergy YT Πριν 3 ημέρες
astronio mporis na kanis 1 video gia tis aspres tripes???
Γιωργος κατσουλας
Γιωργος κατσουλας Πριν 4 ημέρες
Συγγνώμη για τα ορθογραφικά απλως δεν κάθομαι να διαβάσω
Γιωργος κατσουλας
Γιωργος κατσουλας Πριν 4 ημέρες
με σιχορεις αλλα ψαχνω για τηλεσκόπιο αλλα δεν ξερω πως ακριβως να διαπιστώσω το ποσο καλο ειναι δηλαδη τα χαρακτιριστικα που θα πρεπει να εχει και οσο για την χρήση που θελω να ειναι για να δω περα απο εκει που βλεπω με γιμνω ματη αρα δεν εχω ιδεα τι θελω να παριτιρισω
giwrto
giwrto Πριν 5 ημέρες
τεεεελιιιιιιιοοοοοοοοοοοο
alex1986lunatic
alex1986lunatic Πριν 5 ημέρες
Και μετά ξύπνησαν τα αμερικανάκια...Καλό το σανό που πουλάνε αλλά η κατρακύλα και η παρακμή τους δεν έχει σταματημό ενώ μέχρι τότε θα έχουν φάει τη σκόνη της Κίνας.
elitenick 09
elitenick 09 Πριν 7 ημέρες
Το πρόβλημα στον Άρη θα είναι πως θα βρίσκουμε φαγητό,υλικά, νερό?
Mercurian Brachistochrone Trajectories .Ltd.
Mercurian Brachistochrone Trajectories .Ltd. Πριν 4 ημέρες
όλα τα χημικά στοιχεία που χρειαζόμαστε για τη ζωή και για τη βιομηχανία υπάρχουν στο Αρη σε αφθονία. Οσον αφορά το νερό,περα απο τους πόλους,έχουν ανακαλυφθεί υπόγειοι παγετώνες που περιέχουν υγρό νερό. Περισσότερο νερό απο τη μεσόγειο θάλασσα,και νότιο όσο η Αθήνα. Το φαγητό για τις πρώτες αποστολές μπορείς να το φέρεις απο τη Γη,δεν είναι τόσο πολύ απο άποψη μάζας. Αλλιως μπορείς να το καλλιεργήσεις στον Άρη. Υδροπονικά ή κανονικά. Το ηλιακό φώς στον Άρη είναι αρκετό ακόμα και για ελιές.
Eleni Papadopoulou
Eleni Papadopoulou Πριν 7 ημέρες
βηγβυγθη
Nick The Greek
Nick The Greek Πριν 7 ημέρες
Καλησπέρα Παύλο, είχα βρει μια ας την πούμε έρευνα η οποία μιλούσε για την κλιματική αλλαγή και κατά πόσο ο άνθρωπος είναι ο κύριος παράγοντας πίσω απ'αυτήν καθώς δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να ξέρω κατά πόσο είναι έγκυροι οι ισχυρισμοί που γίνονται θα ήθελα αν μπορούσες να μου απαντήσεις άμα αυτά ισχύουν ή όχι και άμα ισχύουν οφείλονται αυτά τα γεγονότα για την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε τώρα; Εδώ είναι το λινκ: drive.google.com/file/d/0B4ei4Vt9ZMqtZ0o3eFBiQWdJN0w1YnNQdFh4Z281dU1RaWU0/view
Βακουφτσής Ιωάννης Κυριάκος
Βακουφτσής Ιωάννης Κυριάκος Πριν 7 ημέρες
ΔΕΝ μπορώ να ξέρω αν ο Musk έχει σε όλα όσα λέει δίκιο, μπορώ όμως να ξέρω οτι η σημερινή Ανθρωπότητα πετάει σε πληρωμές που αφορούν Αστρολογίες, μαγείες, Θρησκείες, Διαφθορά και αλλα ναρκωτικά πολύ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήμα, τόσο πολύ που κάθε ισχυρισμός περι κόστους καταντά εντελώς ΓΕΛΟΙΟΣ. Το κόστος είναι πολύ ΜΙΚΡΟ, τόσο μικρό που το μόνο πρόβλημα ουσιαστικά είναι η ανθρώπινη βλακεία.
tsolofski-07
tsolofski-07 Πριν ημέρα
Επίσης προσπαθεί ό,τι μπορεί για να πάμε έστω στη σελήνη
Kiriakos Kostanoglou
Kiriakos Kostanoglou Πριν 7 ημέρες
Με τόσα δις εξωδα φτιάχνεις την γη παράδεισο κ ανθρώπους ευτυχισμένος, ματαιοτητα να προσπαθείς να πας στη σελήνη κ η ζωή στην γη με δις, δυστυχισμένος ανθρωπους
Dimitris Bakirtzis
Dimitris Bakirtzis Πριν 7 ημέρες
Κυριε Παύλο σας παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα και το μόνο πράγμα που έχω να σας πω είναι, ευχαριστούμε που αφιερώνετε χρόνο για αυτά τα καταπληκτικα βίντεο που ανεβάζετε και με κανετε να αρχιζω να ασχολούμαι με την αστρονομια. Και πάλι μπραβω για την υπέροχη δουλειά σας
Dionisis Jah04
Dionisis Jah04 Πριν 8 ημέρες
Απλά. Υπέροχο. 👏
Kat
Kat Πριν 8 ημέρες
Σαν μηχανικός δεν μπορώ παρά να νιώθω δέος με το όλο εγχείρημα. Όταν προσγειώθηκαν οι πύραυλοι του Falcon Heavy σχεδόν βούρκωσα. 😄 Παρόλα αυτά δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία μερικών, ως προς το τι σημαίνει όλο αυτό για την ανθρωπότητα. Αν έχει κάποιος βασικές γνώσεις Ιστορίας & στοιχειώδη αντίληψη της ανθρώπινης απληστίας & ασυδοσίας, μπορεί να υποθέσει ότι όλο αυτό δεν θα τελειώσει καλά. Κατά τη γνώμη μου, στην καλύτερη περίπτωση η κατάσταση θα είναι παρόμοια με αυτή που απεικονίζεται στο "Mars" του National Geographic. Με λίγα λόγια: οι πολυεθνικές θα προσπαθήσουν να βάλουν στο χέρι τον όποιο πλούτο έχει ο Άρης, ο ΟΗΕ όντας αδύναμος νομικά/πολιτικά/οικονομικά θα μείνει απλός θεατής, & κάθε επιστημονική προσπάθεια & έρευνα θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Στην χειρότερη περίπτωση... προβλέπω από Διαστημικό Ψυχρό Πόλεμο μέχρι Διαστημικό Τρίτο Παγκόσμιο. Μακάρι η Ιστορία να με διαψεύσει, μακάρι να "ανέλθουμε", να εξελιχθούμε σε ένα ανώτερο, υπεύθυνο διαπλανητικό είδος. Δυστυχώς όμως δεν το πιστεύω ούτε στο ελάχιστο...
Z1BABOUINOS
Z1BABOUINOS Πριν ημέρα
@Kat Μάλιστα... Δε σ'ενδιαφέρουν δηλαδή οι *απαραίτητες συνθήκες* που κατέστησαν δυνατό το επίτευγμα μηχανολογίας πολύ πριν τον Μασκ, είσαι απλά μια συναισθηματική χειροκροτητής. Ελπίζω μόνο να μην απορείς που χρειαζόμαστε Καλατράβες σ'αυτή τη χώρα, μέχρι και σπίρτα Σουηδίας. Μαντηλάκι; 🤧💦
Kat
Kat Πριν ημέρα
@Z1BABOUINOS Δεν μ' ενδιαφέρουν οι πολιτικές & οικονομικές προεκτάσεις του πράγματος, μιλάω για το *επίτευγμα* μηχανολογίας αυτό καθαυτό. Παρ' όλα αυτά, τι θες να πεις μ' αυτό; Καμιά ιδέα δεν γεννιέται με παρθενογένεση, όλοι βασίζονται & χτίζουν στις ιδέες & στις γνώσεις των προηγούμενων. & αν η SpaceX κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε η NASA εδώ & μισό αιώνα, μπράβο τους. Ναι, "αυτό που δεν κατάφερε η NASA". Γιατί άλλο το "προσγειώνω επιτυχώς ένα πρωτότυπο", & άλλο το "στέλνω φορτίο σε τροχιά & προσγειώνω επιτυχώς τους πυραύλους".
Z1BABOUINOS
Z1BABOUINOS Πριν 2 ημέρες
_"Όταν προσγειώθηκαν οι πύραυλοι του Falcon Heavy σχεδόν βούρκωσα"_ κι εγώ σχεδόν βούρκωσα ....από τα γέλια... διότι ο τύπος χρησιμοποίησε δοκιμασμένη τεχνολογία της ΝΑSA, με 20 χρόνια καθυστέρηση παρουσιάζοντάς την ως δική του και ως "ιδιωτική πρωτοβουλία". Στην πραγματικότητα, ήταν τεχνολογία του 1985 που δοκιμάστηκε επιτυχώς λίγα χρόνια μετά, και από τα λεφτά του αμερικανού φορολογούμενου. DC-X, Delta Clipper: grdron.info/auto/qJOqesmR1sareZw/b-nteo.html
nasos el
nasos el Πριν 8 ημέρες
πιο γριγορα διντεακια
malakopitour malakopitorouglou
malakopitour malakopitorouglou Πριν 8 ημέρες
5η θεμελιώδης δύναμη της Φύσης λεει! ..Αστρονιο για πε!
nikos mixas
nikos mixas Πριν 8 ημέρες
Mask kai nasa ta psemata toy planiti den exoume na fame ta astra sas marane fate ta space x ton masonon
yianni79
yianni79 Πριν 8 ημέρες
Βέβαια, πρέπει να γίνουμε ένα πολυπλανητικό είδος. Πρέπει να πάμε κι αλλού να αφήσουμε το σκουπιδαριό και την πλαστικούρα μας, δεν μας φτάνει η Γη και οι τροχιές της
Naço Channel
Naço Channel Πριν 8 ημέρες
Τη λες ρε φίλε ! 😮Λες και βλέπω ντοκιμαντέρ ! Βλέποντας αυτό το βίντεο φανταζομουν τον εαυτό μου στο Άρη και είχα ξεχάσει όλα τα προβλήματα που έχω τώρα !👏👏 μπράβο φίλε εξερετικη δουλειά
Nik Dek
Nik Dek Πριν 8 ημέρες
Πολύ ωραία δουλειά, μπράβο!
TechValue
TechValue Πριν 8 ημέρες
Ευχαριστούμε!
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πριν 8 ημέρες
ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ....❤️❤️ ❤️❤️ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ❤️❤️ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ❤️❤️ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ…….. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ……ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ………💪🏽💪🏽 ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΟΙΩΘΑΤΕ ΩΣ ΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΕ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ…… ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΠΟΥ Ο ΠΟΛΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ……. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΙ ΝΟΙΩΘΑΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ……. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ…… ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ…… ΝΟΙΩΘΑΤΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ…….. ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΦΑΡΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ……. ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΟΥΣ…….. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΕΦΑΓΕ ΕΠΙΘΕΣΗ….. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ…….. ΕΒΛΕΠΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΝΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΛΟΙΔΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ……… ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ……. ΗΤΑΝ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ……. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ……. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ……. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑ ΒΕΛΗ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ……… ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΥΣ…….. ΤΡΕΛΛΟΥΣ…. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ…… ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ……. ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ……. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΟΝΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ…. ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΟΤΕΨΟΥΝ…… ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΟΥΝ……. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ…… ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ…… ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ….. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ…. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ…….. ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ…… ΦΤΑΣΑΤΕ ΕΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ…… Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ…. Η ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΣΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ…….. ΜΗΝ ΚΙΟΤΕΨΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ…… ΕΑΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΒΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΝΩΣΕΙ…… ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ…….. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΘΕ……. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΕΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΕΥΝΑ…. ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΞΕΝΥΧΤΙΑ…… ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ…. ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ……. ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…….. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ……. ΣΑΣ ΕΓΓΥΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ…… ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ…… ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ………. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ…… ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ…….. ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ……. ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ…… ΟΣΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ…… ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ, ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ…… ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…… ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ………. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ……. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ…….. ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ…….. ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΑΡΑΧΘΕΙ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΛΕΟΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ……. ΜΗΝΥΜΑ: “ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΘΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΙΣ ΦΑΣΚΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΜΕΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΔΕ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΑΡΚΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΒΑΡΚΕΣ. ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΡΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ. ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΕΣ ΛΕΜΒΟΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ. ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ.“ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ……. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ….ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ…….. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΤΕ….. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ…….
Dimitrius Didimitrius
Dimitrius Didimitrius Πριν 8 ημέρες
Το αστροπλοιο ειναι ενα υποθετικο σκαφος που ταξιδευει απο αστρο σε αστρο. Αστρο-πλοιο. Αυτα που φτιαχνει ο Μασκας δεν φτανουν ουτε ως την ακρη της ατμοσφαιρας γιατι σκανε στο εδαφος.
Anonymous Anonymous
Anonymous Anonymous Πριν 8 ημέρες
Τρομερά ενδιαφέρον βίντεο.
Mured Faqeri
Mured Faqeri Πριν 8 ημέρες
Τον πλανήτη Αφροδίτη πόσες μέρες(νύχτες δηλαδη) του έτους τον βλεπουμε στον ουρανό μας; με καθαρή ατμόσφαιρα θεωρητικά ...ξέρει κάνεις ;
Peter Koi
Peter Koi Πριν 8 ημέρες
τελικά με το ουράνιο τόξο στον Άρη τι έγινε ;
Alexandros Kopsialis
Alexandros Kopsialis Πριν 8 ημέρες
Θέλουμε πιο συχνά να βγάζεις video!
Astronio
Astronio Πριν 8 ημέρες
Πόσο πολύ το θέλετε;
2013CandyCandy
2013CandyCandy Πριν 9 ημέρες
Υπέροχο θέμα. Πάμε μπροστά, εξελισσόμαστε και μπράβο ! Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τις αποστολές εκτός γης!
Λοχιας Τζειμς
Λοχιας Τζειμς Πριν 9 ημέρες
Astronio κανε ενα βιντεο για ενα σχεδιο που υπάρχει για να στειλουμε μη επανδρωμενη αποστολή στο Αλφα Κενταυρου το 2070
Panagiotis Galinos
Panagiotis Galinos Πριν 9 ημέρες
θελουμε βιντεο για τα Muon :)
Gnome
Gnome Πριν 9 ημέρες
Αστρόνιο ξέρεις/παίζεις το παιχνίδι Stellaris?
Aimilios Epanos
Aimilios Epanos Πριν 9 ημέρες
Τελικά ο Αστρονιο δεν είναι παρά ένα φανμποι του ηλον...
Ανώνυμος Έλλην
Ανώνυμος Έλλην Πριν 9 ημέρες
Σε μερικά χρόνια αυτό το βίντεο ίσως και να χρησιμοποιηται ος ντοκιμαντέρ στα σχολεία.
κωνσταντινα π.
κωνσταντινα π. Πριν 9 ημέρες
δεν ξερω πως βρεθηκα εδω,,αλλα οχι να θεοποιειτε και αυτον τον ψυχοπαθη (elon mask)ελεος ακομη δεν καταλαβατε τι θελουν να μετατρεψουν τη γη και εμας? 😧
κωνσταντινα π.
κωνσταντινα π. Πριν 8 ημέρες
@Ανώνυμος Έλλην με τετοια απαντηση..σιγουρα
Ανώνυμος Έλλην
Ανώνυμος Έλλην Πριν 9 ημέρες
Μας ψεκάζουν !
Bold Eagle
Bold Eagle Πριν 10 ημέρες
Μου θυμίζει λίγο τον πύραυλο που είχαν οι Σοβιετικοί για να πάνε στο φεγγάρι. Πραγματικά περιμένω πως και πως τις εξελίξεις στο διάστημα της δεκαετίας μας.
john kakarikos
john kakarikos Πριν 10 ημέρες
Το 2028 θα ταξιδέψουν στον Άρη
Yiola Pitta
Yiola Pitta Πριν 10 ημέρες
Πολυ εντυπωσιακες πληροφοριες !
Dimitris Seven
Dimitris Seven Πριν 10 ημέρες
Περιεκτικό βίντεο όπως πάντα!!Ευχαριστουμε!
jony gmx
jony gmx Πριν 10 ημέρες
Μιλανε για συνηδηση οι δισεκατομυριουχοι λολ....που αμα κλασουν θα σωσουν εκατομυρια κοσμο... ρε κιτς... επιχηρηματιες ειναι, και εσεις οι πελατες
Annita Polyzou
Annita Polyzou Πριν 10 ημέρες
Και τα διαστημικά λεωφορεια επαναχρησιμοποιούμενα δεν είναι ???
Annita Polyzou
Annita Polyzou Πριν 10 ημέρες
@Astronio Ευχαριστώ πολύ
Astronio
Astronio Πριν 10 ημέρες
Μόνο το διαστημικό λεωφορείο, όχι ο πύραυλος που το θέτει σε τροχιά.
Kyriakos Pl
Kyriakos Pl Πριν 11 ημέρες
Οι άνθρωποι γεννήθηκαν στο Άρη ... μετανάστευσαν στην Γη .. και τώρα ετοιμάζονται να γυρίσουν πάλι εκεί που ανήκουν? @astronio
Giorgos Gkanidis
Giorgos Gkanidis Πριν 11 ημέρες
ο,τι καλυτερο εχω δει τον τελευταιο καιρο! CHECK MATE επιπεδιστες!!! το μονο που μας λειπει ειναι η τεχνολογια και τεχνογνωσια για την κατασκευη Einstein-Rosen bridges για να ταξιδευουμε σε μικρα χρονικα διαστηματα μεγαλες αποστασεις.
Sinomosiologos Conspirator
Sinomosiologos Conspirator Πριν 11 ημέρες
Και θα λενε οι Ακριανοί του μέλλοντος κάποιοι από αυτούς τότε πίστευαν ότι η ανθρωπότητα ξεκίνησε απο τον απαγορευμένο καρπό και συνεχίστηκε από τα αρσενικά Κάηλ και Άβελ
Stergios Politis
Stergios Politis Πριν 11 ημέρες
πριν λιγες μερες ειπε ο elon οτι γυρναν παλι στο ανθρακονημα καθως το ατσαλι δεν βολεψε τελικα
ANTONIS PANAGOPOULOS
ANTONIS PANAGOPOULOS Πριν 11 ημέρες
παρα πολυ ωραια ΚΑΙ ελληνικη παρουσιαση !!! ευχαριστω πολυ !!!
Karrperget9
Karrperget9 Πριν 11 ημέρες
10:36 - 11:00 Απλά έχω κάτσει και το χαζεύω και έχω ανατριχιάσει ολόκληρος. Ο Elon Musk... στο απόλυτο Χάος.
Θεόδωρος Βαρδάκας
Θεόδωρος Βαρδάκας Πριν 11 ημέρες
Σας προτείνω να διαβάσετε και το δικό μου blog planitheou.blogspot.gr/​ Σύνδεσμος Ελλήνων Εξελικτικών Επιστημόνων και μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας στα διάφορα θέματα. Τι γνώμη έχετε για τη λειτουργία του εγκεφάλου, τα εμπειρικά νευρωνικά δίκτυα και την εξέλιξη των ειδών με βάση τις μεταλλάξεις στα μονοκύτταρα, πολυκύτταρα καθώς και τα έμφυλα όντα και τη φυσική επιλογή που λειτουργεί μόνο σε αυτά.
Nadi Kravar
Nadi Kravar Πριν 11 ημέρες
Astronio άμα το βρεις αυτό σε παρακαλώ ψάξε άμα μπορείς να βρεις τον ton 168 και άμα μπορείς να βρεις το αστέρι που το έφτιαξε γιατί για να γίνει μια μαύρη τρύπα χρειάζεται ένα αστέρι για supernova οπότε πιο αστέρι θα ήταν τόσο μεγάλο; ; ; /:
Nadi Kravar
Nadi Kravar Πριν 5 ημέρες
Δε ΤΟ γνωριζα
Nadi Kravar
Nadi Kravar Πριν 5 ημέρες
Ευχαριστώ
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 10 ημέρες
Μια μαύρη τρύπα μπορεί να απορροφήσει ύλη και να μεγαλώσει. Αυτό μάλλον έγινε και εδώ.
Nadi Kravar
Nadi Kravar Πριν 11 ημέρες
Η Παύλο συγγνώμη 😅
Manolis Mahlis
Manolis Mahlis Πριν 11 ημέρες
Vlakies ........Re kitakste na lisete ta provlimata tou kosmou prota edo !!!!1Kai kati allo se Ligo erxete O Xristos mas !!!!! Den Exi anangi i Gi apo kanenan Einai sta xeria tou THEOU pou dimiourgisse ta panta !!!!" To Kaina pi iso panta " .Tha Gini poli pio sintoma apo oti nomizete !!!!!! Tin Noimosini Mas tin edose o Theos kai den dimiourgithike apo moni tis .Sas doulevoun Kaninika oi skotines dinamis !!!!
Bill Dim
Bill Dim Πριν 9 ημέρες
Τι ώρα ερχετε ο Χριστός ξέρουμε?
κωνσταντινα π.
κωνσταντινα π. Πριν 9 ημέρες
τωρα ..κατι τους ειπες,,,δεν βλεπεις τι γινετε στα σχολια...?
st hr
st hr Πριν 11 ημέρες
Τέλειο το βιντεάκι όπως πάντα, ένιωσα σαν είμαι στην εποχή λίγο πριν την ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΉ.
Christos Athanasoulis
Christos Athanasoulis Πριν 12 ημέρες
Εξαιρετικό βίντεο, μπράβο Παύλο!
SKQ_NK
SKQ_NK Πριν 12 ημέρες
tsolofski-07
tsolofski-07 Πριν 12 ημέρες
Good pictures
Κωνσταντίνος Γεώργιου
Κωνσταντίνος Γεώργιου Πριν 12 ημέρες
Εγώ έχω την εξής απορία : Όταν κατάφερουμε να φτάσουμε στον Άρη πρώτα θα πάνε η αστροναύτες μετά από ποσό καιρό θα ξεκινήσουν η πτήσης με τους ανθρώπους η μόνο αστροναυτες θα πειγενουν στον Άρη και όταν ξεκινήσουν η κατοικίες στην Σελίνη θα πάνε μόνο αστροναυτες η και απλή πολίτες;;;;;;;;;;;;
Κωνσταντίνος Γεώργιου
Κωνσταντίνος Γεώργιου Πριν 10 ημέρες
Ευχαριστώ που μου απάντησατε
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 10 ημέρες
Αν θέλουμε να κάνουμε αποικίες σίγουρα θα πάνε και άνθρωποι. Αλλά το πότε εξαρτάται από κάποια πράγματα.
Κωνσταντίνος Γεώργιου
Κωνσταντίνος Γεώργιου Πριν 11 ημέρες
Καλά αυτό είναι σίγουρο αλά εγώ ροτισα αν θα πάνε άνθρωποι
tsolofski-07
tsolofski-07 Πριν 12 ημέρες
Πρώτα θα πάνε αστροναύτες
Gararizos George
Gararizos George Πριν 12 ημέρες
Τρομακτικό κι όμως πάρα πολυ όμορφο! Συγχαρητίρια παύλο που φέρνεις την επιστίμη κοντά μας!
Someone
Someone Πριν 12 ημέρες
Συγχαρητήρια για αυτο φανταστικό βίντεο! Μακράν το πιο ενδιαφερον Ελληνικό κανάλι.
Συνήθεις Ύποπτοι
Συνήθεις Ύποπτοι Πριν 12 ημέρες
κ.Παυλο αν μπορειτε και θελετε κιολας να απαντησετε, ποιες ειναι οι σχολες και τα μεταππτυχιακα που εχετε κανει;
Συνήθεις Ύποπτοι
Συνήθεις Ύποπτοι Πριν 10 ημέρες
@Anastasios Karagiannis ευχαριστώ πολύ συνονόματε
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 10 ημέρες
@Συνήθεις Ύποπτοι Σπούδασε στο φυσικό Αθήνας και μετά έκανε μεταπτυχιακό στην αστροφυσική στο Λονδίνο.
Συνήθεις Ύποπτοι
Συνήθεις Ύποπτοι Πριν 10 ημέρες
@Anastasios Karagiannis μήπως τα θυμάσαι να μ τα πεις;
Anastasios Karagiannis
Anastasios Karagiannis Πριν 10 ημέρες
Το έχει πει στο Q&A που είχε κάνει παλιότερα.
jh198713
jh198713 Πριν 12 ημέρες
dearMoon lets go! Καλά όχι ότι θα διαλέξουν εμένα αλλά έστω και μια ελπίδα να υπάρχει το να πας εκεί θα είναι τι να πω... Δεν το χωράει ο νους μου πραγματικά ότι δίνεται μια τέτοια ευκαιρία σε απλούς ανθρώπους σαν κι εμάς. Δεν είναι απλά όνειρο που γίνεται πραγματικότητα είναι το όνομά σου στα βιβλία της ιστορίας απ το πουθενά φυσικά σαν πρώτος Έλληνας στο διάστημα... Απίστευτο απλά.
John Christodoulou
John Christodoulou Πριν 12 ημέρες
Ρε φίλε σα να λέει ο κύριος musk παιδιά εμείς την κάνουμε για τον Άρη γιατί τη γη την έχουμε γαμησει καταλαβαίνω
xristos vasiliou
xristos vasiliou Πριν 12 ημέρες
Στα σχολικά βιβλία του μέλλοντος θα αναφέρεται ο Μασκ, σαν ένας άλλος Κολόμβος. Στο άμεσο μέλλον, ίσως κάπου στον Άρη, στο απώτερο ίσως σε κάποιον εξωπλανητη 😁.
Μπουμπουλίνα Κρήτη
Μπουμπουλίνα Κρήτη Πριν 12 ημέρες
Αύριο θα έχω το βιβλίο σου..🙏
Μπουμπουλίνα Κρήτη
Μπουμπουλίνα Κρήτη Πριν 11 ημέρες
@tsolofski-07 Εικόνες έχει απειροελάχιστες και 270 σελίδες.. Αυτά..Είναι πολύ ενδιαφέρον βιβλίο,ευκαιρία να αφήσω το ίντερνετ να το ρίξω στη μελέτη.. 😊😊😊
tsolofski-07
tsolofski-07 Πριν 12 ημέρες
Πόσες σελίδες έχει το βιβλίο του?
Giorgos Georgoudakis
Giorgos Georgoudakis Πριν 12 ημέρες
Μπράβο για το τεχνικό μέρος του βίντεο και την αφήγηση, αλλά είναι περισσότερο μια μετάφραση των υποσχέσεων του Elon Musk και όχι περιγραφή του τι είναι πραγματικά εφικτό. Ειδικά η ιδέα ότι θα χρησιμοποιούμε πυραύλους για την μετακίνηση σε προορισμούς εντός του πλανήτη είναι το λιγότερο ουτοπική για πολλούς λόγους (ασφάλειας, οικονομίας και κυρίως περιβαλλοντολογικούς). Επίσης υπάρχουν πολλά milestones που χάθηκαν κατά την ανάπτυξη του Starship τα οποία αποδεικνύουν ότι το εγχείρημα δεν είναι τόσο απλό όσο θέλει να το παρουσιάζει η Spacex προς χάρη των μελλοντικών επενδυτών τους και των φαν τους.
Δημήτρης Σταυρόπουλος
Δημήτρης Σταυρόπουλος Πριν 12 ημέρες
Είμαι οπαδός της SpaceX απο τοτε που εκτόξευσαν το Falcon Heavy και το Tesla Roadster, και πραγματικά υποστηρίζω πάρα πολύ την προσπάθεια του Elon Musk για την Αριανή βάση. Είναι βεβαιο πως απο την στιγμή που μιλάμε για κάτι τετοιο στην Ελλάδα, τότε είναι σοβαρα τα πράγματα και κατα πάσα πιθανότητα θα γίνει αυτο που όλοι πιστευουμε απίθανο. Συγχαρητήρια!
tsolofski-07
tsolofski-07 Πριν 12 ημέρες
Ο Άρης είναι αφιλόξενο πλανήτης από ότι φαίνεται
george tempel
george tempel Πριν 12 ημέρες
εκει 9:04 που ειπες για ιαπωνα επιχειρηματια μου θυμισες τη weyland yutani.
Stratos Easy Rider
Stratos Easy Rider Πριν 12 ημέρες
Και σε ποιά Γη θα προσγειωθεί ;
V12 Spirit
V12 Spirit Πριν 12 ημέρες
10 Σαν Τον Μασκ ! ! !
Harlockas
Harlockas Πριν 12 ημέρες
Φοβερος για ακομα μια φορα. Μιλας για αστροφυσικη και καταλαβαινω. Τι αλλο να πω? Σε ευχαριστουμε για τη δουλεια που προσφερεις , με λογο και τροπο κατανοητο.
James T. Kirk
James T. Kirk Πριν 12 ημέρες
are u sure?
toni antoni
toni antoni Πριν 12 ημέρες
ειμαι 51 ετων.δεμ με στεναχωρει τοσο οτι αρχιζω να μπαινω στην τελικη ευθεια του βιολογικου μου κυκλου.Αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι μαλλον δεν θα προλαβω να δω την ανθρωποτητα στα καλυτερα της.Συνχαρητηρια Παυλο.
Dimitrius Didimitrius
Dimitrius Didimitrius Πριν 8 ημέρες
Την εχεις δει ηδη στα καλυτερα της.
pavlos psarras
pavlos psarras Πριν 12 ημέρες
Πίστευε τα μισά από όσα βλέπεις και τίποτα από όσα ακούς.........
ρεμαλι αλητης
ρεμαλι αλητης Πριν 12 ημέρες
καλεστε και τον Δανεζη να κανετε μια συζητηση για θεματα κοσμολογιας
ρεμαλι αλητης
ρεμαλι αλητης Πριν 12 ημέρες
σε ποιο σχολείο διδάσκετε ;
s z
s z Πριν 13 ημέρες
Τι να κανοιυμε στον Αρη ??? απο εκει φυγαμε για καλυτερα στην Γη ...παλι πισω θα παμε ??? τι εχει να προσφερει ο πλανητης αυτος???
Panagiotis Lamprou
Panagiotis Lamprou Πριν 12 ημέρες
Μελλοντική βάση για επόμενες αποστολές. Πείραμα για πως προσαρμόζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε άλλο πλανήτη. Να το φτιάξουμε. Μια άλλη βάση γιατί η Γη θα είναι ακατοίκητη σε μερικά εκαντοντάδες χρόνια.Νέα ορυκτά μεταλλεύματα. Σταδιακή εξάπλωση του ανθρώπινου είδους στο διάστημα. Καλλιεργηση εδάφους. Ένα back up plan. Σου είναι αρκετά αυτά?γιατί έχει και άλλα
Θωμας Μιχος
Θωμας Μιχος Πριν 13 ημέρες
Μακάρι να σταματήσουν οι πολιτικοί να τρώγονται για τα πετρέλαια και να γίνουμε ένα πολυπλανητικό είδος, όπως λέει ο κυριος στην αρχή!
mftpful
mftpful Πριν 10 ημέρες
Δεν θα χρειαστεί να σταματήσουν να τρώγονται όπως και να χει ο musk υποστηρίζει τα πραξικοπήματα της Αμερικής για εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου και πρώτων υλών σύμφωνα με μία δήλωσή του.
Christoforos Rekatsinas
Christoforos Rekatsinas Πριν 13 ημέρες
Εξαιρετική περιγραφή!
Στέφανος Μπαλαμούτης
Στέφανος Μπαλαμούτης Πριν 13 ημέρες
Μπορεί να μην ζω σε κάποιες εκατοντάδες χρόνια, αλλά, με ποιάνει μια μελαγχολία. Μια μελαγχολία, επειδή θα αφήσουμε έναν πλανήτη που ζήσαμε πάρα πολλά γεγονότα και το κυριότερο μας εξέλιξε σαν είδος ...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ Πριν 13 ημέρες
Εκπληκτικό βίντεο! Συγχαρητήρια, Παύλο!
Γιώργος Καραλής
Γιώργος Καραλής Πριν 13 ημέρες
δεν χορτενω να το βλεπω
WorldView
WorldView Πριν 13 ημέρες
Αν η ανοησία ήταν βαρυτική έλξη θα είχε προκληθεί η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα το σύμπαν. Ο υπερβολικός χρηματικός πλούτος, η κοινωνική δύναμη και η δόξα βλάπτουν πολύ σοβαρά τον άνθρωπο, τού δίνουν την ψευδαίσθηση τής αθανασίας και τού αλαθήτου και τον οδηγούν συχνά στην αυτοκαταστροφή.
Idle Biem
Idle Biem Πριν 13 ημέρες
Δεν ξέρω αν το έχετε σκεφτεί ποτέ Αλλά αν υποθετικα κάποτε βρουμε έναν πιο εξελιγμένο πολιτισμό με διάρκεια ζωής ίδια με του δικου μας είδους και αν έχουμε ένα μέσο επικοινωνίας Στην ερώτηση πως αναπτυχθηκατε πιο γρήγορα από εμάς Πιστεύω η απάντηση θα ήταν ότι δεν λήφθηκε υπόψην ποτε ο οικονομικός παράγοντας
science bomb
science bomb Πριν 13 ημέρες
Το βλέπω και το ξαναβλέπω τέλειο πραγματικά
orestis sb
orestis sb Πριν 13 ημέρες
Το καλυτερο βιντεο. Αστρονιο εισαι πολυ κουλ τυπος.
Αγγελος Τσακου
Αγγελος Τσακου Πριν 13 ημέρες
Αυτό το κανάλι αξίζει να έχει 10 εκατομμύρια προβολές και 10 εκατομμύρια σχόλια τέτοιες πληροφορίες που αντλούμε καθημερινά από αυτό εδώ το κανάλι δεν θα τις βρησκαμε πουθενά αλλού στην Ελλάδα μπράβο πραγματικά μπραβο
Γιώργος Καραλής
Γιώργος Καραλής Πριν 13 ημέρες
Είναι το καλύτερο βίντεο που εχω δει !!!!
tsolofski-07
tsolofski-07 Πριν 13 ημέρες
👍💵
Γιώργος Καραλής
Γιώργος Καραλής Πριν 13 ημέρες
😍😍😍😍😍
Antonios Dalezios
Antonios Dalezios Πριν 13 ημέρες
Να κοιταζε ο Ιλον την οδικη διασυνδεση ολων των Νησιων του Αγαιου μεσω Σουνιου με την Ηπειρωτικη Ελλαδα καλυτερα ;;; Η λεω σαχλαμαρες ;
Μετο Βαμβάκι
Μετο Βαμβάκι Πριν 13 ημέρες
Απορίες: α. Γιά νά απογειωθεί τό σκάφος από τόν Άρη καί νά τήν κάνει γιά τήν Γή θά χρειαστεί μία εξέδρα καί μία τεράστια ποσότητα καυσίμων, καθότι η ταχύτητα διαφυγής από τόν Άρη μόνο αμεληταία δέν είναι. Θά είναι εύκολο νά γίνει αυτό ή θά χρειαστεί ένας στόλος αστρόπλοιων πού αναγκαστικά θά μείνουν εκεί; β. Οί άνθρωποι τού Άρη θά βοηθήσουν τούς ανθρώπους τής Γής ακόμα καί άν είναι ΠΑΟΚτζήδες;
tsolofski-07
tsolofski-07 Πριν 12 ημέρες
Για να φύγει από τη γη θέλει καύσιμα και μεγάλη ταχύτητα και β δεν θα υπάρχει έως τότε ο παοκ🧤
nikolaos zikos
nikolaos zikos Πριν 13 ημέρες
Ο elon musk έχει γράψει ιστορία και πραγματικά ζούμε στα καλύτερα χρόνια. Πολύ ωραίο βίντεο και αισιόδοξο👏👏
lamda ladma
lamda ladma Πριν 13 ημέρες
Μέ τόν Κούλη οι πιθανότητες υπερδεκαπλασιάζονται...
Nick Kastan
Nick Kastan Πριν 13 ημέρες
Για να λέει στην αρχή ότι πρέπει να το κάνουμε τώρα...κάτι ξέρει
Gio Neo
Gio Neo Πριν 13 ημέρες
Ποια είναι η γνώμη σας για το διαστημικό αεροσκάφος της virgin galactic ??
Odusseus Chatsikidis
Odusseus Chatsikidis Πριν 13 ημέρες
Εξαιρετικός! Οπως κάθε φορά. Σε παρακολουθώ πολύ σχολαστικά φίλε Παύλο. Μην σταματήσεις.. Ευχαριστώ.
narkisosssss
narkisosssss Πριν 13 ημέρες
Γνώμη μου είναι ότι όσοι τολμηροί αποφασίσουν να πάνε στον Άρη είναι υποψήφιοι μακαρίτες. Ο Άρης είναι ένας νεκρός πλανήτης χωρίς ατμόσφαιρα οι έποικοι του θα περάσουν την υπόλοιπη σύντομη ζωή τους σε μια φυλακή. Ο Άρης ποτέ δεν θα γίνει αυτάρκης. Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει ο άνθρωπός από την υπερθέρμανση του ήλιου είναι να βρει ένα τρόπο να σπρώξει το σπίτι του που είναι η γη λίγο πιο μακριά από αυτόν κι εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η επιστήμη με πειράματα επάνω στην βαρύτητα και την αντιβαρύτητα. Και αν ποτέ το καταφέρει αυτό ίσως να μπορέσει τοτε να ξεγατζωσει κάποιο δορυφόρο του Κρόνου η του Δία με καλύτερες συνθήκες ζωής και να τον φέρει στην κατοικήσιμη ζώνη. Και όταν το καταφέρει και αυτό ο άνθρωπος θα έχει όλο το χρόνο να δημιουργήσει έναν μικρό τεχνητό ήλιο ώστε όταν έρθει ο καιρός να εγκαταλείψουμε τον γερασμένο ήλιο μας να μας συνοδεύσει στο ταξίδι μας αναζητώντας έναν καινούριο. :-)
Jim Sagubigula
Jim Sagubigula Πριν 12 ημέρες
@narkisosssss Άλλο η υπερθέρμανση που γίνεται τώρα και άλλο το τι θα γίνει σε 1 δισεκατομμύριο χρόνια. Για την υπερθέρμανση που γίνεται τώρα δεν είναι λύση να κουνήσουμε την Γη, αλλά να προέχουμε τις εκπομπές μας. Σχετικά με το δεύτερο, θα ήταν αρκετά πιο ρεαλιστικό να πάμε να ζήσουμε σε κανένα δορυφόρο του Κρόνου. Γιατί να μπορέσουμε να κουνήσουμε ολόκληρο πλανήτη, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε ποτέ να φθάσουμε σε αυτό το σημείο.
narkisosssss
narkisosssss Πριν 12 ημέρες
@Jim Sagubigula φταίμε κι εμείς αλλά στην γη πάντα υπήρχαν οργανισμοί η μικροοργανισμοί που άλλαζαν την σύνθεση του πλανήτη μας πρώτου καν υπάρξει ο άνθρωπος. Το βίντεο μιλά για το αναπόφευκτο ο ήλιος δυστυχώς κάθε μέρα που περνά αλλάζει. καίει τα ελαφρότερα καύσιμα του και μεταβάλλεται η καύση του καθώς θα αρχίσει να τρώει τα βαρύτερα. Οπότε πρέπει να βρούμε έναν τρόπο όταν ο ήλιος αναπόφευκτα θα γίνει πιο καυτός να γλιτώσουμε. Βέβαια όλα αυτά θα γίνουν μετά από πολλά εκατομμύρια χρόνια αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πείνασουν μαγειρεύουν.
Jim Sagubigula
Jim Sagubigula Πριν 13 ημέρες
Δεν φταίει ο Ήλιος για την υπερθέρμανση του πλανήτη, καθαρά εμείς φταίμε. Όταν αλλάξουμε τρόπο ζωής τότε θα λυθεί κάθε πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να μετακινήσουμε τίποτα.
Sakafroukos
Sakafroukos Πριν 13 ημέρες
ρε αληθεια ποσο βλακας εισαι?
tsolofski-07
tsolofski-07 Πριν 12 ημέρες
@Panagiotis Lamprou σωστος
Panagiotis Lamprou
Panagiotis Lamprou Πριν 12 ημέρες
Δεν παίζει να έχεις ανοίξει επιστημονικό βιβλίο ποτέ έτσι?
SOTIRIS BOUTSIS
SOTIRIS BOUTSIS Πριν 13 ημέρες
Συγχαρητήρια για το βίντεο και το κανάλι γενικά! Κάνεις πολύ καλή δουλειά! Εχω τις έξης αποριες όσο αφορά τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές! Ειναι τόσο εύκολο για έναν απλό άνθρωπο ανεκπαίδευτο σε τετοιου είδους εγχειρηματα όσο αφορά την σωματικη και ψυχολογικη του κατάσταση να μπορέσει να πραγματοποιήσει τέτοια ταξίδια; Ακόμα υπάρχουν στο διάστημα απ'οτι γνωρίζουμε η λεγόμενη κοσμική ακτινοβολία και η ελληψη βαρύτητας! Αυτά τα δύο είναι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες που κάνουν δύσκολες τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές και γνωρίζουμε τους λόγους γιατι! Τι γίνεται με αυτά! Πως θα αντιμετωπιστούν! Μήπως είναι ουτοπικα ακόμα τουλάχιστον όλα αυτά που λέγονται! Θα εκτιμούσα πολύ την άποψη σου!
Theseus
Theseus Πριν 13 ημέρες
να σημειωθει οτι για να γινουν ολα αυτα θα πρεπει η spaceX να εχει συνεχεια εσοδα ωστε να μπορει να πραγματοποιει αποστολες που δεν εχουν αμεσα εσοδα. και οταν μιλαμε για 100 ανθρωπους στον Αρη, το να "ξεμεινεις" απο λεφτα και αυτοι να ξεμεινουν απο προμηθειες θα σημαινει θανατο. επισης η χρηματοδοτηση της NASA ειναι αστειο ποσο σε συγγριση με τα ποσα που δαπανουνται απο τις ΗΠΑ για το στρατο. ενα ακομα πολυ σοβαρο ζητημα το οποιο δεν βλεπω να εχει επιλυθει ειναι η ακτινοβολια. ουσιαστικα δεν υπαρχει ακομα σωστη προστασια απο την ακτινοβολια οσο οι κοσμοναυτες θα ταξιδευουν προς τον Αρη, ποσο μαλλον να ξαναεπιστεψουν πισω. επισης θεματα με την ακτινοβολια στον Αρη και στις "αποικιες". νομιζω πως τα "τεχνικα" θεματα και θεματα "ασφαλειας" δεν θα επιτρεψουν να φτασουν αρτιοι ανθρωποι στον Αρη και να επιστρεψουν υγιεις πισω. τουλαχιστον οχι πριν το 2050
Ioannis
Ioannis Πριν 13 ημέρες
Ας δούμε πρώτα τι γεγονότα μας περιμένουν μέχρι το τέλος της 10ετίας.
Olivia Rodrigo - deja vu (Official Video)
3:52
OliviaRodrigoVEVO
προβολές 32M
Karpouzis X Lil Barty - KONE (Official Video Clip)
2:14
KarpouziFetaGaming
προβολές 319K
Κωνσταντίνος Αργυρός - In Motion || Official Music Documentary 2021
2:4:28
Κωνσταντίνος Αργυρός Tv
προβολές 296K
Survivor trailer | 13/04/2021
1:37
SKAI.gr
προβολές 374K
Olivia Rodrigo - deja vu (Official Video)
3:52
OliviaRodrigoVEVO
προβολές 32M
Karpouzis X Lil Barty - KONE (Official Video Clip)
2:14
KarpouziFetaGaming
προβολές 319K
Κωνσταντίνος Αργυρός - In Motion || Official Music Documentary 2021
2:4:28
Κωνσταντίνος Αργυρός Tv
προβολές 296K
Survivor trailer | 13/04/2021
1:37
SKAI.gr
προβολές 374K
Everyone Uses Chrome. But Why?
4:21
Techquickie
προβολές 492K
Wanted to Feel sniper recoil in game
0:56
Teenenggr
προβολές 696K
This Epic Studio Tour Almost Killed Me!!
31:08
Linus Tech Tips
προβολές 1,8M